Problemen met beweging, lopen of bekkenbodem klachten? Fysio Heel in Limburg helpt

Neem contact op

Fysio Heel maakt gebruik van de nieuwste behandelmethodes en -technieken. Een voorbeeld daarvan is medical taping. Dit felgekleurde tape ondersteunt het bewegingspatroon. Voor mensen met etalagebenen heeft Fysio Heel een looptherapie leefstijlcoach beschikbaar. En bij incontinentieklachten helpt de fysiotherapeut uw bekkenbodemspieren te trainen.

Medical taping

U heeft het vast wel eens gezien bij een topsporter op tv: elastisch tape in felle kleuren op de benen, rug of armen geplakt. Dit zogenaamde medical tape is onderdeel van een behandelmethode van de fysiotherapeut. Medical taping wordt gebruikt voor uiteenlopende klachten zoals belemmering van de bloedcirculatie, instabiliteit van de wervelkolom en overbelasting. De fysiotherapeuten van Fysio Heel hebben een aparte opleiding gevolgd om deze behandeling uit te mogen voeren.

Meer weten over medical taping

Etalagebenen

Uw benen hebben zuurstof nodig om te kunnen functioneren. In rust is de hoeveelheid benodigde zuurstof daarom kleiner dan wanneer u loopt. Wie last heeft van etalagebenen, krijgt minder zuurstof aangevoerd naar de benen. Een stukje lopen geeft dan een pijnlijk, vermoeid en verkrampt gevoel.

De oplossing hiervoor is looptherapie. Deze training vindt plaats op een loopband en onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut van Fysio Heel. Daarnaast besteedt de behandelaar aandacht aan een gezonde leefstijl. Denk aan voldoende beweging, gezond eten en stoppen met roken.

Maak een afspraak

Incontinentieklachten

Incontinentieproblemen ontstaan meestal na een bevalling, op hogere leeftijd of door een prostaatprobleem. Hoewel de klachten beginnen als een ‘klein ongemak’, is de kans groot dat ze uw leven gaan beïnvloeden. En dat terwijl incontinentie goed te behandelen is door een fysiotherapeut. Hij of zij begeleidt u bij het voelen, aanspannen en ontspannen van de bekkenbodemspieren. Zo krijgt u meer controle over uw aandrang. Ook geeft de fysiotherapeut advies over uw toilethouding, plastechnieken, de plasreflex en meer.

Stel een vraag