Rugscholing en revalidatie in Heel, Midden-Limburg

Neem contact op

Rugklachten kunnen heel divers zijn. Om deze te voorkomen en genezen, biedt Fysio Heel rugscholing. Deze training wordt gegeven in kleine groepjes gedurende meerdere weken. Ook voor wie revalideert na een ongeval, ziekte of operatie, heeft Fysio Heel de juiste behandelingen beschikbaar.

Rugscholing en thuiswerkklachten

Zoals de naam al doet vermoeden ‘leert’ u tijdens de rugscholing om uw rug veilig te gebruiken, bijvoorbeeld bij bukken en tillen. Het programma wordt ook wel rugtraining genoemd. Gedurende 12 weken komt u 2 keer per week bijeen met een kleine groep. Rugscholing is geschikt voor mensen met acute en chronische rugklachten. Denk aan patiënten met aspecifieke lage rugklachten, een hernia, terugkerende rugklachten of die herstellende van een rugoperatie zijn.

 

Werkt u vanwege de coronomaatregelen thuis en heeft u hierdoor (beginnende) klachten, zoals zware armen, een stijve nek of pijn in uw rug? Informeer dan bij ons naar specifieke oefeningen of tips om klachten te verlichten en/of voorkomen. We kunnen u ook voorzien van een digitaal oefenprogramma met oefeningen.

Meld u aan voor rugscholing

Revalidatie

Na een ongeval, medische ingreep of ernstige ziekte kan het lastig zijn om uw leven weer op de rails te krijgen. Daarom biedt Fysio Heel zowel psychische als fysieke ondersteuning tijdens het revalidatietraject. Indien nodig werkt de fysiotherapeut samen met een arts, ergotherapeut, podotherapeut, huidtherapeut en psycholoog. Tijdens dit traject komen uw klachten en de invloed daarvan op uw functioneren aan bod. Ook wordt er aandacht besteed aan het door u gestelde doel en uw motivatie.

Maak een afspraak

Coronarevalidatie

Binnen onze fysiotherapiepraktijk Fysio Heel zijn twee longfysiotherapeuten, Ron Mertens en Stefan Grit, werkzaam die zich hebben gespecialiseerd in de behandeling van coronapatiënten. Deze  “coronatherapeuten” zijn aangesloten bij het Chronisch ZorgNet, een landelijk netwerk van (o.a.) longfysiotherapeuten.

 

Chronisch ZorgNet: netwerk van longfysiotherapeuten met coronaspecialisatie

De coronatherapeuten van Fysio Heel:

  • Hebben gedegen kennis en ervaring op het gebied van longaandoeningen;
  • Hebben kennis op het gebied van Covid-19 en de gevolgen van deze ziekte voor de patiënt;
  • Houden hun kennis up-to-date door het delen van inzichten en ervaringen binnen het Chornisch ZorgNet en het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen;
  • Onderhouden nauwe contacten met regionale zorgverleners (zoals diëtisten en ergotherapeuten);
  • Geven regelmatig een terugkoppeling aan de verwijzer.

 

Meer informatie over het Chronisch ZorgNet en de daaraan deelnemende longfysiotherapeuten met coronaspecialisatie is te vinden op de website van het Chronisch ZorgNet.

 

Coronatherapie: samenwerking met andere disciplines

Een groot deel van de coronapatiënten zal na het doormaken van deze ziekte baat hebben bij een adequate revalidatie in de eerste lijn. Longfysiotherapeuten kunnen op basis van hun kennis van longaandoeningen snel beoordelen welke hulp het beste is. Vaak zal dat in elk geval een vorm van fysiotherapie zijn, onder meer gericht op het ademhalingsstelsel. Mogelijk zal ook andere hulp nodig blijken, bijvoorbeeld van een diëtist, een ergotherapeut of een psycholoog. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Meer informatie