Overzicht van de behandelingen door Fysio Heel in Midden-Limburg

Neem contact op

Afhankelijk van uw klacht of probleem, maakt u een afspraak bij een algemene of gespecialiseerde fysiotherapeut. Heeft u bijvoorbeeld nek- of rugklachten, dan kan een manueel therapeut u helpen. En als u problemen met uw gewicht ervaart, is de gewichtsconsulent er voor u. Fysio Heel biedt al deze behandelingen onder één dak.

Fysiotherapie

Houding en beweging zijn belangrijk om goed te functioneren. Maar wat als bewegen niet goed lukt, of u pijn heeft bij zitten, staan of lopen? Een fysiotherapeut helpt. Hij of zij is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat en behandelt mensen van alle leeftijden.

Manuele therapie

Voor de meeste klachten kunt u terecht bij de algemeen fysiotherapeut. Bij specifieke klachten aan de wervelkolom of ledematen, zoals "rugklachten die uitstralen naar uw been" of "hoofdpijnklachten in combinatie met een stijve nek" , gaat u naar een manueel therapeut. Door middel van mobilisaties en manipulaties zorgt hij of zij ervoor dat u makkelijker beweegt.

Osteopathie

Iedere beweging, klein of groot, heeft een positieve invloed op de gezondheid. Dat is de kern van osteopathie. Een beperkte beweeglijkheid is dus niet wenselijk. Daarom heft de osteopaat ‘storingen’ in spieren, gewrichten en de wervelkolom op. Hij of zij werkt hiervoor altijd en alleen met zijn handen.

Medical taping

U heeft het vast wel eens bij een (top)sporter gezien: kleurrijk tape op armen, benen of rug. Deze behandelmethode heet ‘medical taping’ en wordt veel gebruikt in de fysiotherapie. Het felgekleurde, elastische tape verbetert spierfuncties en dempt pijnklachten. Ook ondersteunt medical tape de gewrichtsfuncties en helpt het de wervelkolom te stabiliseren.

Etalagebenen

Wie een pijnlijk, vermoeid en verkrampt gevoel heeft na een stukje lopen, heeft mogelijk last van ‘etalagebenen’. Bij deze aandoening wordt er minder zuurstof dan nodig aangevoerd naar de benen vanwege een vernauwing van de aders. Uw fysiotherapeut helpt de klachten verminderen met looptraining en veranderingen in leefstijl.

Incontinentieklachten

Bij ongewild verlies van urine kan bekkenbodemtherapie helpen. De fysiotherapeut traint u in het aan- en ontspannen van de bekkenbodemspieren. Ook geeft hij of zij advies over uw toilethouding, plastechnieken en meer. Zo vermindert of voorkomt u incontinentieklachten.

Rugscholing

Dit oefenprogramma is bedoeld voor mensen met zogenaamde ‘aspecifieke lage rugklachten’ en terugkerende rugklachten. Tijdens de rugtraining leert u veilig de rug te gebruiken bij bukken en tillen. Deze scholing is ook geschikt voor personen die een hernia hebben of hiervan zijn hersteld of een rugoperatie hebben gehad.

Revalidatie

Na een ernstige ziekte, ongeval of ziekenhuisopname kan er veel voor u veranderd zijn. Dit maakt de revalidatie vaak langdurig en ingewikkeld. De fysiotherapeuten van Fysio Heel werken samen met artsen, ergotherapeuten, huidtherapeuten en psychologen om uw herstel te bevorderen.

Echografie

Wij beschikken over een zeer uitgebreid programma aan behandelmogelijkheden op het gebied van huidtherapie, oedeemtherapie, wondzorg én lasertherapie.

Shockwave

Heupklachten, ontsteking van de achillespees en tenniselleboog: het zijn stuk voor stuk voorbeelden van pijnklachten aan pezen en banden. Door middel van shockwavetherapie kunt u hier binnen enkele seconden voorgoed van verlost zijn.

Dry needling

Bij pijn in de spieren of verminderde spierkracht kan dry needling uitkomst bieden. Tijdens deze behandelmethode prikt de fysiotherapeut de spier kort aan. Die raakt snel en langdurig ontspannen. Omdat er geen vloeistof in de spier wordt gespoten, spreken we van dry needling.

Gewichtsconsulent

Fysio Heel heeft 2 gediplomeerde gewichtsconsulenten in dienst. Zij leren u bewuste keuzes te maken op het gebied van voeding en leefstijl. Dit komt uw gewicht ten goede, maar u zult zich ook fitter voelen en gemakkelijker kunnen bewegen. Samen met de gewichtsconsulent ontwikkelt u een ritme van voeding en beweging.

Zwangerschapsgerelateerde klachten

Bijna de helft van alle zwangere vrouwen krijgt helaas pijnklachten in of rondom het bekken. De intensiteit en locatie kan per zwangere verschillen en bekkeninstabiliteit kan ook na de zwangerschap aanwezig blijven. Fysio Heel werkt volgens de methode van Cecile Röst en heeft voor u de juiste behandeling beschikbaar.

Meer over zwangerschapsgerelateerde klachten