Zoekt u een gewichtsconsulent in de buurt van Roermond? Bel de praktijk van Fysio Heel

Overzicht van de behandelingen door Fysio Heel

Afhankelijk van uw klacht of probleem, maakt u een afspraak bij een algemene of gespecialiseerde fysiotherapeut. Heeft u bijvoorbeeld nek- of rugklachten, dan kan een manueel therapeut u helpen. En als u problemen met uw gewicht ervaart, is de gewichtsconsulent er voor u. Fysio Heel biedt al deze behandelingen onder één dak.

Voor fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie kunt u terecht bij Fysio Heel

Fysiotherapie

Houding en beweging zijn belangrijk om goed te functioneren. Maar wat als bewegen niet goed lukt, of u pijn heeft bij zitten, staan of lopen? Een fysiotherapeut helpt. Hij of zij is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat en behandelt mensen van alle leeftijden.

Het team van Fysio Heel bestaat uit fysiotherapeuten, gewichtsconsulenten en leefstijlcoaches

Manuele therapie

Voor de meeste klachten kunt u terecht bij de algemeen fysiotherapeut. Bij specifieke klachten aan de wervelkolom of ledematen, zoals "rugklachten die uitstralen naar uw been" of "hoofdpijnklachten in combinatie met een stijve nek" , gaat u naar een manueel therapeut. Door middel van mobilisaties en manipulaties zorgt hij of zij ervoor dat u makkelijker beweegt.

Ontdek fysiofitness bij Fysio Heel

Osteopathie

Iedere beweging, klein of groot, heeft een positieve invloed op de gezondheid. Dat is de kern van osteopathie. Een beperkte beweeglijkheid is dus niet wenselijk. Daarom heft de osteopaat ‘storingen’ in spieren, gewrichten en de wervelkolom op. Hij of zij werkt hiervoor altijd en alleen met zijn handen.

Fysio Heel geeft u een steuntje in de rug

Medical taping

U heeft het vast wel eens bij een (top)sporter gezien: kleurrijk tape op armen, benen of rug. Deze behandelmethode heet ‘medical taping’ en wordt veel gebruikt in de fysiotherapie. Het felgekleurde, elastische tape verbetert spierfuncties en dempt pijnklachten. Ook ondersteunt medical tape de gewrichtsfuncties en helpt het de wervelkolom te stabiliseren.

Op zoek naar een ervaren leefstijlcoach? Bel Fysio Heel

Etalagebenen

Wie een pijnlijk, vermoeid en verkrampt gevoel heeft na een stukje lopen, heeft mogelijk last van ‘etalagebenen’. Bij deze aandoening wordt er minder zuurstof dan nodig aangevoerd naar de benen vanwege een vernauwing van de aders. Uw fysiotherapeut helpt de klachten verminderen met looptraining en veranderingen in leefstijl.

Voor een gewichtsconsulent in de regio Roermond bent u bij Fysio Heel aan het juiste adres

Incontinentieklachten

Bij ongewild verlies van urine kan bekkenbodemtherapie helpen. De fysiotherapeut traint u in het aan- en ontspannen van de bekkenbodemspieren. Ook geeft hij of zij advies over uw toilethouding, plastechnieken en meer. Zo vermindert of voorkomt u incontinentieklachten.

Wie onder begeleiding wilt fitnessen kan aan de slag met fysiofitness

Rugscholing

Dit oefenprogramma is bedoeld voor mensen met zogenaamde ‘aspecifieke lage rugklachten’ en terugkerende rugklachten. Tijdens de rugtraining leert u veilig de rug te gebruiken bij bukken en tillen. Deze scholing is ook geschikt voor personen die een hernia hebben of hiervan zijn hersteld of een rugoperatie hebben gehad.

Fysio Heel biedt onder andere manuele therapie, osteopathie, medical taping en huidtherapie

Revalidatie

Na een ernstige ziekte, ongeval of ziekenhuisopname kan er veel voor u veranderd zijn. Dit maakt de revalidatie vaak langdurig en ingewikkeld. De fysiotherapeuten van Fysio Heel werken samen met artsen, ergotherapeuten, huidtherapeuten en psychologen om uw herstel te bevorderen.

Zin in groepslessen? Vraag ernaar bij Fysio Heel

Oedeem- en huidtherapie

Wij beschikken over een zeer uitgebreid programma aan behandelmogelijkheden op het gebied van huidtherapie, oedeemtherapie, wondzorg én lasertherapie.

Maak een afspraak met de gewichtsconsulent van Fysio Heel

Shockwave

Heupklachten, ontsteking van de achillespees en tenniselleboog: het zijn stuk voor stuk voorbeelden van pijnklachten aan pezen en banden. Door middel van shockwavetherapie kunt u hier binnen enkele seconden voorgoed van verlost zijn.

Verbeter uw kracht met fysiofitness

Dry needling

Bij pijn in de spieren of verminderde spierkracht kan dry needling uitkomst bieden. Tijdens deze behandelmethode prikt de fysiotherapeut de spier kort aan. Die raakt snel en langdurig ontspannen. Omdat er geen vloeistof in de spier wordt gespoten, spreken we van dry needling.

Laat u adviseren door de leefstijlcoach van Fysio Heel

Gewichtsconsulent

Fysio Heel heeft 2 gediplomeerde gewichtsconsulenten in dienst. Zij leren u bewuste keuzes te maken op het gebied van voeding en leefstijl. Dit komt uw gewicht ten goede, maar u zult zich ook fitter voelen en gemakkelijker kunnen bewegen. Samen met de gewichtsconsulent ontwikkelt u een ritme van voeding en beweging.

Zoekt u een gewichtsconsulent in de buurt van Roermond? Bel de praktijk van Fysio Heel

Zwangerschaps- gerelateerde klachten

Bijna de helft van alle zwangere vrouwen krijgt helaas pijnklachten in of rondom het bekken. De intensiteit en locatie kan per zwangere verschillen en bekkeninstabiliteit kan ook na de zwangerschap aanwezig blijven. Fysio Heel werkt volgens de methode van Cecile Röst en heeft voor u de juiste behandeling beschikbaar.